Livsstilen

En van är ett kompakt bostadsutrymme, ofta utrustad med enbart nödvändiga bekvämligheter. Vanlife speglar en längtan efter flexibilitet, självförsörjning och en paus från traditionella normer och levnadssättet har blivit oerhört populärt genom sociala mediers skildring av äventyrliga resor och kreativa omvandlingar.


Hållbarhet

Enligt Naturvårdsverket släpper en genomsnittlig svensk ut 9 ton koldioxidekvivalenter per år. Generellt sett kan vanlife vara mer en mer miljövänlig livsstil i jämförelse med traditionella boendeformer. Tack vare vanlife behöver hållbarhet alltså inte bara ett vara ett begrepp, utan en verklig livsstil.


Vanlife i Sverige

I Sverige kan du jaga norrsken, uppleva den natursköna polcirkeln eller helt enkelt parkera vid en stillsam sjö och njuta. Sveriges omfattande och varierade natur erbjuder en lekplats för vanlifers och ger möjligheten att utforska lugna sjöar, täta skogar och pittoreska kustområden.


Vanlife är en livsstil som kretsar kring att leva och resa i en ombyggd skåpbil. Det är ett minimalistiskt och nomadiskt levnadssätt som ger individer friheten att utforska olika landskap, skapa en samhörighet med naturen och omfamna en enklare livsstil.