Vad och var är Skåne?

Skåne är ett landskap i södra Sverige som förenar naturskönhet med en anrik historia. Med böljande kullar, kullerstensgränder, en pittoresk kustlinje och livfulla städer som Malmö, nära Köpenhamn. Känd för dess jordbruk, producerar Skåne förstklassig mat och dryck. Skåne erbjuder en mångsidig upplevelse och hittar en unik balans mellan natur, historia och innovation, vilket gör det till en underbar destination för utforskning.


Allemansrätten – en unik möjlighet

Att hitta platser där du kan övernatta i naturen kan vara knepigt om du inte är bekant med området. Som tur är har Sverige "allemansrätten", en princip skyddad av lagen.


Allemansrätten tillåter alla i Sverige att fritt röra sig i naturen och tälta på obrukad mark under en kort period. Det är en unik rättighet, men med denna rättighet följer ansvar! Allmänna riktlinjer att följa är att inte störa och inte förstöra samt att inte lämna några spår efter sig. Ha dessa ord i åtanke när du utforskar naturen i Skåne och resten av Sverige. Eftersom reglerna kan variera beroende på årstid osv, är det avgörande att kontrollera de senaste bestämmelserna för specifika platser.


Läs mer om allemansrätten här.


Platser för fricamping

Vi arbetar för närvarande med att lista en rad gratis campingplatser nedan där du kan bo under ditt besök i Skåne! Kom ihåg att säkerställa de senaste bestämmelserna och kontrollera skyltarna på den specifika platsen.


Norr


SydMittenVäst


Öst

Kristianstad

Lund

Malmö

Helsingborg

Båstad